Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ναυπλιο ...

Το Ναύπλιο είναι μια πόλη γεμάτη ιστορία και φυσικές ομορφιές. Είναι η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας και υπήρξε και η πρώτη πρωτεύουσα, της ελεύθερης από τους Τούρκους Ελλάδας.  Αποπνέοντας τον αέρα λοιπόν της πάλαι ποτέ πρωτεύουσας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας δείχνει με καμάρι την αρχοντιά της παλιάς πόλης. Ιταλογενής αρχιτεκτονική, καταπράσινα παρτέρια και κουκλίστικα σοκάκια.
Δεν χαρακτηρίζεται άδικα ως η πιο ερωτική πόλη...





Το Ναύπλιο είναι χωρισμένο στην παλιά και τη νέα πόλη. Η παλιά πόλη χτίστηκε το 19ο αιώνα στην περίοδο του Ιωάννη Καποδίστρια και περπατώντας κανείς στα πλακόστρωτα σοκάκια της θα συναντήσει την πρώτη Βουλή των Ελλήνων, τα πρώτα υπουργεία, το πρώτο Γυμνάσιο της Ελλάδας (κατασκευάστηκε το 1833), την πρώτη Σχολή Ευελπίδων, τα όμορφα νεοκλασικά της κτίρια και τα εντυπωσιακά της κάστρα των τριών αρχιτεκτονικών ρυθμών.




Ναύπλιο

Είναι μια πόλη που νιώθεις την "ανάγκη" να χαθείς στα σοκάκια της για να την γνωρίσεις καλύτερα.Με ένα παγωτό ή ένα cupcake στο χέρι (ω ναι τα καλύτερα μαγαζιά με cupcakes υπάρχουν στο Ναύπλιο) πρέπει να την περπατήσεις, να τη μυρίσεις και να την γνωρίσεις καλά για να την καταλάβεις..




Ειδικά στην παλιά πόλη θα αισθανθείς ότι ο χρόνος έχει σταματήσει....και μην παραξενευτείς αν νιώσεις ότι πας πίσω....πολύ πίσω!Σε μια εποχή που όλα ήταν πιο όμορφα...








Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ανεβείτε τα 857 σκαλιά του ενετικού κάστρου για να φτάσετε στο Παλαμίδι και να επισκεφθείτε το μπουντρούμι που φυλακίσθηκε ο Κολοκοτρώνης.Μην ανεβείτε με αυτοκίνητο, με καλή παρέα και συχνές στάσεις η διαδρομή δεν θα σας κουράσει πολύ, αλλά η θέα από τη κορυφή θα σας μαγέψει..
  

Ναύπλιο Παλαμίδι

Χαρείτε τη βόλτα στην παραλία με τα πολλά μαγαζιά και θαυμάστε το Μπούρτζι από απέναντι και από κοντά φυσικά!


Συνεχίστε τη βόλτα σας  στο Ψαρομαχαλά, την πιο παλιά και πιο γραφική συνοικία. Απίθανη ησυχία, γραφικά σπίτια και ξενώνες, παντού γεράνια και βουκαμβίλιες. Θα μαγευτείτε!









Κολυμπήστε στις παραλίες του Καραθώνα και της Αρβανιτιάς και χαρείτε την υπέροχη θάλασσα!



Είναι μια πόλη μοναδική, με αέρα άλλης εποχής..
Συνδυάζει το μοντέρνο με το κλασσικό, το τότε με το τώρα και είναι τόση η γοητεία που ασκεί πάνω σου που σε κάνει να αναρωτιέσαι, γιατί να μην ζω κι εγώ σε εκείνη την εποχή; 







Χωθείτε στην παλιά πολή λοιπόν και ...ονειρευτείτε!



1 σχόλιο: